снимка pixabayЗаради възобновяване на боевете между Русия и Украйна американските военни

...
снимка pixabayЗаради възобновяване на боевете между Русия и Украйна американските военни
Коментари Харесай

Американските военни в най-висока готовност заради Русия и Украйна

снимка pixabay

Заради обновяване на боевете сред Русия и Украйна американските военни покачиха готовността си до най-висока степен, написа " Политико ", съобщи.

Пентагонът е в подготвеност, защото тази седмица Русия ускорява активността си в Източна Европа и Арктика, представяйки ново предизвикателство за администрацията на Байдън, споделиха военни чиновници. Възобновяването на боевете сред подкрепяните от Русия сепаратисти и украински бойци в региона на Донецк в източна Украйна, отбелязва края на прекратяването на огъня от юни 2020 година и съветските сили започнаха да натрупат военна техника по граница. Самолети на НАТО излитаха 10 пъти единствено в понеделник, с цел да отговорят на извънредно огромен брой полети на съветски изтребители и бомбардировачи наоколо до съюзническото въздушно пространство. Миналата седмица, три нуклеарно въоръжени съветски подводници, пробиха през няколко метра лед в Арктика, което е нова проява на мощ в района, където американските сили са провокирани да доближат.

Генерал Глен ВанХерк, началник на Северното командване на Съединени американски щати, което дава отговор за защитата на страната, призна за растеж на съветската експанзия, акцентирайки напъните на Москва да " възвърне въздействието си на световна сцена ". По-специално съветските въздушни прихващания през днешния ден са по-сложни, в сравнение с в предишното, разяснява ВанХерк, като означи, че интервенциите постоянно включват голям брой точки за достъп и повече от един аероплан, който остава в региона по-дълго. Капитан Уенди Шнайдер, представител на Европейското командване, отхвърли да разиска равнищата на положението на наблюдението на командването, базирайки се на оперативната сигурност, само че означи, че " следим обстановката доста деликатно ".

Неотдавнашното нарастване на интензивността съставлява ново предизвикателство за външната политика на новата администрация, даже когато президентът се ангажира да заеме по-строга линия към Русия от някогашния президент Доналд Тръмп, чиито връзки с съветския президент Владимир Путин доведоха до обвинявания, че мек по отношение на Москва. Президентът Джо Байдън към този момент алармира за по-строгата си позиция, характеризирайки Путин като " палач " и обещавайки да държи Русия виновна за неотдавнашните хакове, в това число офанзива, която компрометира софтуера на основаната в Тексас Solarwinds Corp., която засегна най-малко 100 американски компании и девет федерални организации. Наскоро Байдън утвърди още 125 милиона $ оръжейна помощ за Украйна за отбрана на нейните граници с Русия, в това число две въоръжени патрулни лодки и контра-артилерийски радар. Съединени американски щати са заели повече от 2 милиарда $ помощ за сигурност на Украйна от 2014 година, в това число даване на противотанкови ракети Javelin.

Байдън има дълга история с пропагандиране на поддръжка за Украйна, изключително откакто Русия нахлу в Крим през 2014 година Като вицепрезидент и основен делегат на администрацията на Обама в Киев, Байдън посети страната шест пъти и прекара часове в телефонни диалози с водачите ѝ. Той също по този начин оглави напъните за изпращане на американски сили за образование на украински бойци и подтикна висшите чиновници да изкоренят корупцията, разясниха негови съветници пред " Политико " по време на изявление предходната година. Лидерите на Пентагона показват загрижеността си пред съдружниците от НАТО по отношение на възобновените боеве в Източна Европа, както и натрупването на съветски сили, съобщи представителят Джон Кирби " Очевидно не желаеме да виждаме повече нарушавания на украинска територия ", сподели Кирби. " Бяхме доста ясни по отношение на заканите, които виждаме от Русия в разнообразни райони... одобряваме ги доста съществено. " Кирби разяснява, че не знае за каквото и да е взаимоотношение сред руснаците и американските сили в Източна Европа.

Генерал Марк Мили, ръководител на взаимните шеф щабове, разиска обстановката със сигурността по телефона с съветските и украинските си сътрудници, съгласно известие от неговия офис. Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че е разискал " методите за подсилване на съдействието в региона на сигурността " с държавния секретар Антъни Блинкън. " Проведох работлив и целеустремен диалог с Блинкън, защото Русия продължава редовно да утежнява обстановката със сигурността в източната част на Украйна и в Крим ", написа Кулеба в Twitter. По-рано през седмицата съветникът по националната сигурност Джейк Съливан " удостовери непоклатимата поддръжка на Съединени американски щати за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в телефонен диалог с украинския си сътрудник ", изясни Кърби.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР